Member 38
4 entries
8937 views

 RSS
Contributor to project:
Studio Lynn, Vienna
Marlene Pollhammer (37)
vienna, AT
Immortal since Mar 6, 2007
Uplinks: 0, Generation 1
  • Affiliated
  •  /  
  • Invited
  •  /  
  • Descended
  • marlenep’s project
    Studio Lynn, Vienna
    In the 1970s space colonies were considered to be a viable alternative to a life restricted to planet Earth. The design of cylindrical space...
    Now playing SpaceCollective
    Where forward thinking terrestrials share ideas and information about the state of the species, their planet and the universe, living the lives of science fiction. Introduction
    Featuring Powers of Ten by Charles and Ray Eames, based on an idea by Kees Boeke.
    What I found interesting about the Villa Savoye was the topic of landscape being integrated part of living in the inside as on the outside (roof terrace). It seems as the environment can continuously move on within the Villa Savoye - on the lower level through lifting the box and on the upper level through blearing the boarders between inside and outside and the surrounding of the inner living space through landscape.
    Within my project landscape becomes the linking element between the three leaves of the trefoil. It produces several different conditions, creating areas on the outside, inside through penetrating the enclosed spaces, and in-between. Scenaries of wide-spread landscape areas alternate with smaller intimate spaces.
    Physically this idea of the penetrating landscapes can be realised by using monolithic bodies which are fragmented and broken up. The building becomes a kind of conglomerate of spaces pervaded by light and environment.
    Besides creating various environmental scenaries I find interesting thinking about changing views through and into the spaces because of different levels of porosity due to usage of the areas and landscape penetration.
    Concerning the hierarchy of the spaces the foyer becomes the center of the building, surrounded by the public areas which are separated through a landscape strip from the more private living areas.
    Thu, Mar 22, 2007  Permanent link

    Sent to project: Studio Lynn, Vienna
      RSS for this post
      Promote
      
      Add to favorites
    Create synapse
     
    Tue, Mar 20, 2007  Permanent link

    Sent to project: Studio Lynn, Vienna
      RSS for this post
      Promote
      
      Add to favorites
    Create synapse
     
    {image 2}
    Tue, Mar 20, 2007  Permanent link

    Sent to project: Studio Lynn, Vienna
      RSS for this post
      Promote
      
      Add to favorites
    Create synapse
     
    Mon, Mar 12, 2007  Permanent link

    Sent to project: Studio Lynn, Vienna
      RSS for this post
      Promote
      
      Add to favorites
    Create synapse
     
          Cancel