Member 2973
12 entries
19953 views

 RSS
Immortal since Sep 12, 2011
Uplinks: 0, Generation 4
 • Affiliated
 •  /  
 • Invited
 •  /  
 • Descended
 • max’s favorites
  From rasmus
  Rasmus Project Blog
  Recently commented on
  From rasmus
  intervjuer och citat
  Now playing SpaceCollective
  Where forward thinking terrestrials share ideas and information about the state of the species, their planet and the universe, living the lives of science fiction. Introduction
  Featuring Powers of Ten by Charles and Ray Eames, based on an idea by Kees Boeke.
  Har inte bloggat på över en månad men har laddat upp texter idag som jag skrivit tidigare men haft liggandes på datorn. Har följt Stephans tips om att anteckna saker lite då och då. Ibland på telefonen när jag t.ex. suttit på tåget och inte haft bättre för mig. Har sedan lagt över detta till datorn och finskrivit lite och nu slutligen laddat upp.

  Det är inte långt kvar nu tidsmässigt men det är mycket kvar för mig och Rasmus att göra. Vi har hamnat väldigt långt ifrån vår första tidsplanering och vårt tankesätt i början. Boken kommer nog inte innehålla intervjuer eller långa texter som vi tidigare tänkt, utan det kommer vara mer fokus på just fotografit och graffittin i Stockholm. Det är en väldigt stor kultur här även om inte lika stor som i vissa andra länder.

  Vi har också tänkt att fotografera allting med endast våra telefoner, eftersom som Stephan sa på vårat förra möte, den bästa kameran är den du har med dig överallt. Det kommer också bli ett ganska intressant experiment/projekt i sig att se ifall det går att göra en coffee table bok idag med endast fotografier tagna med mobiltelefoner. Detta är något vi tror starkt på eftersom tekniken har utvecklats så himla mycket. Ifall vi slänger in riktigt mycket kol nu kommer vi nog hinna komma ikapp med tidsplanen och slutinlämningen och även lämna in en rätt schysst bok. Men det kommer kräva väldigt mycket arbete nu i slutspurten.
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Per har svarat nu och sa att det var en helt rimlig kostnad för skolan och att jag och Rasmus kunde köra på det. Projektet känns i allmänhet lite mer spikat nu och roligare. Jag ser inget problem med att boken måste stanna i skolan. Ifall vi gillar den tillräckligt mycket senare eller har behov av den så kan vi ju trycka den själva för egna pengar eftersom man kan exportera sitt projekt som en PDF ur iPhoto, och då skulle vi även kunna trycka den någon annanstans än hos Apple ifall vi vill det.
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Jag och Rasmus har kollat runt nu på olika ställen som erbjuder tryckning.
  Det som var mest lockande och kändes bäst var Apple's tjänst. Man gör en slags "iPhoto-bok" på datorn som man sedan skickar till Apple så trycker de denna. Det gör att göra väldigt många stilar och få den personlig.
  För att använda tjänsten måste man ha programmet iPhoto på sin dator och det har vi tillgång till.

  Här finns mer info: http://www.apple.com/se/ilife/print-products.html

  En inbunden bok i storlek Large (28 x 21,5 cm) med 10 sidor (20 blad) kostar 286 kr och sen ytterligare 10kr för varje extra sida man vill ha utöver de 10. Jag tror dock att 20 blad kommer räcka för mig och Rasmus. Dels för vi har bestämt oss på att dra ner på vad vi kommer ha med i boken, och dels för att tiden för inlämning närmar sig med stormsteg.

  Ska maila Per och fråga ifall det blir möjligt för skolan att betala.
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Per har svarat på mailet. Han skrev följande:

  Hej!
  Det är klart att vi avsätter resurser för att köpa in en del material och litteratur till projektarbetskursen. Inte minst handlar det om att skolan ordnar med utskrifter och sådant. Hela tiden måste man ha kontakt med sin handledare som gör en bedömning om kostnaderna är rimliga. Om handledaren är osäker tar denne kontakt med skolledningen.
  Dock ligger det på den enskilde eleven att hitta finansiering för sådant som inte behövs för själva bedömningen av arbetet. Det kan till exempel handla om externa utställningslokaler eller kopiering för spridning. Vad det gäller ert önskemål om bidrag till tryckningen av er bok så hamnar det alltså utanför det som skolan kan ta på sig. Möjligen kan det vara aktuellt att skolan bekostar ETT exemplar för att den färdiga produkten ska kunna bedömas, men det är bara om kostnaden är överkomlig. Detta exemplar bör då förstås också finnas kvar på skolan som ett exempel på vad projektarbetet kan resultera i.
  Har ni vidare frågor så hör av er!

  Hälsn
  Per Persson


  Per / Kungstensgymnasiet gick alltså med på att trycka ett exemplar av boken som kommer stanna i skolan ifall det är ett rimligt pris. Med det exemplaret kommer man sen kunna visa hur ett projektarbete i trean kan se ut som slutprodukt.

  Nu gäller det att jag och Rasmus tar reda på var vi kan trycka boken och vad det finns för olika möjligheter.
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Idag har jag mailat och frågat Per om budget.

  Såhär såg mailet ut:


  Hej Per!
  Jag och Rasmus ska eventuellt trycka en bok till våran projektarbetskurs, och Stephan som är min handledare sa att jag skulle kontakta dig och fråga ifall det är möjligt att skolan kan finansiera det på något sätt? Förstår att det är nästan omöjligt men har inte projektarbetskursen en budget som andra ämnen för att köpa in läromedel och sånt? Då skulle kanske det kunna användas till budgeten för vår bok!

  Tack på förhand!

  max
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Idag har jag haft mitt möte med Stephan. Vi tog upp många olika saker och det kändes väldigt givande och som en liten knuff att sätta igång att jobba med projektet mer intensivt nu.

  Vi pratade om att just eftersom det är en väldigt fri kurs och ingen som pushar en på samma sätt som i de andra kurserna vi har i skolan just nu så händer det lätt att man slappar och det kommer i skymundan. Och man sätter igång att jobba just när det är bara några få månader kvar.

  Stephan sa att man alltid ska tänka lite på projektet och jobba lite varje dag. I slutändan kommer det bli mycket jobb gjort. Ett exempel är att man kan fota graffitti med sin telefon såfort man ser något. Man kommer inte 'glömma' projektet eller komma ifrån det på samma sätt eftersom det alltid skulle va aktuellt, och i slutändan skulle kvalitén vara tillräckligt bra för att tryckas i en bok som det var tänkt.

  Jag frågade hur det var med budget för tryckeri, Ursula lovade att hon skulle kolla detta åt mig förut men det verkar inte ha blivit av. Stephan sa att jag ska maila rektor Per och se hur det ligger till. Stephan berättade att ett nej inte är så farligt. Som nyårslöfte hade han som löfte att samla på sig så många 'nej' som möjligt, i slutändan skulle man bli mycket gladare över att få ett ja och mindre ledsen varje gång man fick ett nej eftersom det var ett mål. Intressant tankesätt!

  Det var ungefär det vi sa och vi ska ha möte igen om några månader för att pricka av och kolla.
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Idag har jag mailat med nye handledaren Stephan som tagit över efter Ursula och bestämt att ha ett möte på måndag för att diskutera hur det går i projektarbetskursen.
  Sat, Apr 14, 2012  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  Har inte skrivit något här i bloggen på länge pga att så mycket annat har hänt. Utlandspraktik i 3 veckor och andra skoluppgifter som har prioriterats. Grafittiprojektet har dock alltid funnits i bakhuvudet, t.ex. i Tyskland kollade jag på mycket gatukonst och även tog några bilder.
  Jag ligger väldigt långt efter i planeringen och börjar känna en viss stress. Men eftersom jag och Rasmus hade många 'tomma' veckor mot slutet av planeringen vi gjorde så kanske det går att lösa.
  Litteraturen som jag skrev att vi skulle låna har vi fortfarande inte lånat. Det är vad som måste prioriteras just nu.
  Tue, Nov 29, 2011  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  DN.se

  ARTIKELN/KONFLIKTEN JAG NÄMNE FÖRUT

  Den artikel som jag pratade om förut har jag nu letat fram. Händelsen handlade om konsteventet Art of the Streets, en slags turné från Riksteatern där de åkte runt i Sverige med typ en buss för att informera om graffiti och även ha workshops och liknande för alla som var intresserade.


  RELATERAT
  http://www.svd.se/kultur/graffitin-far-blomstra-i-mariestad_5098613.svd
  http://movement.riksteatern.se/blog/555
  http://www.dt.se/nojekultur/1.3799927-riksteatern-sprider-graffiti-over-landet
  http://www.stockholmsfria.nu/artikel/89158
  http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/stockholms-stad-stoppar-annonser-for-gatukonst
  http://www.riksteatern.se/artofthestreets


  FUNDERING
  Känner just nu att infon jag samlar blir lite väl sverigevinklad och fokuserad eftersom jag hellre skulle vilja fokusera på t.ex. Banksy.
  Tue, Sep 20, 2011  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
  v.38 Samla info på internet
  v.39 Samla info på internet
  v.40 Samla info på internet
  v.41 Samla info på internet
  v.42 Låna och läsa litteratur
  v.43 Låna och läsa litteratur
  v,44 Lov
  v.45 Låna och läsa litteratur
  v.46 Researchea mer om det man läst hittils.
  v.47 Göra en tydligare innehållsbild
  v.48 Leta graffitiplatser runtom i stan. fotografera/filma
  v.49 Leta graffitiplatser runtom i stan. fotografera/filma
  v.50 Leta graffitiplatser runtom i stan. fotografera/filma
  v.51 Kolla igenom materialet vi har hittils. komponera bilder med text osv.
  v.52 Lov
  v.1 Lov
  v.2 Börja skissa på en “bokmall” i InDesign
  v.3 Fylla i och jobba med mallen
  v.4 Skriva mer slutgiltiga texter
  v.5 Skriva mer slutgiltiga texter
  v.6 Skriva mer slutgiltiga texter
  v.7 Skriva mer slutgiltiga texter
  v.8 Närma sig slutprodukten.

  Resterande vecka 9-19 behåller jag fria för att se vad som behövs just då. detta räcker nog som en ungefärlig planering.

  v.9
  v.10
  v.11
  v.12
  v.13
  v.14 Lov
  v.15
  v.16
  v.17
  v.18
  v.19
  Tue, Sep 20, 2011  Permanent link

    RSS for this post
    Promote
    
    Add to favorites
  Create synapse
   
        Cancel